Uhygge den 1. november kan alle lide

draculaGennem nogle år har vi taget den amerikanske højtid halloween til os, og rigtig mange små og mindre børn synes allerede nu til, at være mere end vilde med denne tradition. Det har også givet en masse butikker en masse ekstra omsætning, for i forbindelse med halloween skal der både købes græskar og halloweenudklædning. Kun i de store byer, er det ved at vinde mere og mere ind, at man går rundt hus til hus og laver trick or treat. Lidt i samme stil som fastelavn. [Read more…]

Få mere for pengene med rulleskøjter, end med skøjter.

Danmark er jo ikke kendt som det store paradis for vintersport. Alligevel bliver der år efter år givet skøjter i julegaver rundt i de små stuer. Man kan måske retfærdiggøre det med at man i mange byer kan tage ind på torvet, hvor der er stillet en skøjtebane op, og bruge sine nye skøjter der. [Read more…]

Den lange vej for USB standarden

Når du køber en computer i dag kan du med sikkerhed vide at al tilslutning af ekstraudstyr foregår via USB standarden. Det lille stick der siden 1996 har været tænkt som afløseren af det virvar af forskellige løsninger der i mange år var en af de primære årsager til at PC havde et lidt klodset ry i forhold til Apples maskiner. [Read more…]

Dansk pelsmode og karruseller

Som det måske er bemærket har Tivoli, en af verdens ældste forlystelsespark, indgået et partnerskab med verdens største pelsauktionshus Kopenhagen Fur. Partnerskabet går ud på at Kopenhagen Fur de næste 3 år er sponser på “Jul i Tivoli”.

Kopenhagen Fur

Som det største pelsauktionshus i verden med en verdensmarkedsandel på ca. 60% har Kopenhagen Fur omkring 400 ansatte, og er andelsejet af de dansk minkavlere. Med en omsætning på ca. 10,5 milliarder i 2011/12 er danske pelsskind den største eksportvare inden for dansk landbrug. Hovedparten af eksporten går til fjernøsten, hvor minkskind står for en tredje del af al eksport til Hong Kong og Kina. Kopenhagen Fur driver et designcenter, hvor man kontinuerligt forsøger at forny, designe og udvikle brugen af pels. Et par eksempler kan ses her: www.danskelectives.de/pelzmode/

Pelsmode har altid skabt debat

Dansk pelsmode, og de danske minkavlere har altid skullet stå model til hård kritik, og med partnerskabet imellem Kopenhagen Fur og Tivoli, har debatten fået endnu et stænk benzin til bålet. Der bliver talt meget om dyrevelfærd og om det er etisk at opdrætte dyr for at nogle mennesker skal kunne holde sig varme og se godt ud. Debatten har dog ændret sig lidt i form af brugen af sociale medier som Facebook og Twitter, hvor man som almindelig person kan ytre sig, uden filter, overfor virksomhederne. Dette har medført at Tivoli er kommet i et dårligt lys hos mange mennesker på deres Facebook side, og dermed er de med til at præge mange andre mennesker til ikke at komme i Tivoli til “Jul i Tivoli”.

Pelsmode og karruseller internationalt set

Grunden til partnerskabet i mellem Tivoli og Kopenhagen Fur er den synergi som de 2 brands kan bidrage hinanden. Som nationale klenodier, mener de at kunne øge deres brandværdi, især overfor gæster fra fjernøsten og USA, som jo elsker dette eventyrs skær der er over Danmark – set udefra. Begge brands levere jo “feel good” til deres kunder – Tivoli i form af deres forlystelser og atmosfære, og Kopenhagen Fur i form af deres pelse som giver forbrugeren glæder ved at iføre sig en beklædningsgenstand fremstillet af skind.

International debat

Debatten omkring dyrevelfærd og produktion af skind er ikke kun dansk. Det er en debat som foregå i hele verden, og som kan bringe sindene i kog mange steder, og på mange planer. Det har ført til demonstrationer, indbrud i hos minkavlere, hvor alle dyr er blevet sluppet ud, og der har været slagsmål i mellem producenter og dyre forkæmpere. Debatten foregår også på internettet i flere forskellige former. Der er aviser der har forummer hvor der er specielle debattråde som handler om dette emne, der er Facebook sider der hylder begge sider af sagen og så er der blogs der skriver om problematikken. Mange mode blogs har selvfølgelig også dette emne med i deres skriverier, og der foregår der også en god debat om emnet.

Rigtig eller forkert

Om det er rigtig eller forkert må være op til den individuelle, men hvor om alt er, så kan vi nok godt blive enige om at produktion af pels fortsætter, og at Tivoli også forsætter med at underholde folk fra hele verden.

iPhone cover – De mange muligheder

iPhone Covers findes i utallige varianter og hver og en er til for at give din iPhone ekstra beskyttelse i det daglige brug. Ud over beskyttelse har producenterne også valgt at lægge utrolig meget vægt på at skabe et dybt sortiment, for at give forbrugerne muligheden for at skille sig ud.

For at komme med nogle konkrete eksempler på cover typer, kan blandt andet; bumpers, hardcases og skins nævnes. Disse iPhone covers er uden tvivl de mest populære, hvilket netop kan skyldes de mange farvevarianter.

Bumpers er ofte lavet i enten gummi eller silikone. Det er to forholdsvise bløde materialer, som foruden det at beskytte din iPhone godt også giver lidt ekstra komfort, når den holdes i hånden. Beskyttelsen fra et bumper koncentreres ofte både omkring kanterne og bagsiden.

Hvis du er mere til at promovere din yndlingssportsklub eller bare godt kan lide et abstrakt visuelt ydre, kan hardcases godt gå hen og blive sagen for dig. Hardcases er lavet i plastic, hvilket giver producenterne af disse iPhone cover rig mulighed for at lave forskellige visualiseringer. Hardcasets beskyttelse er ligesom et bumpers koncentreret omkring kanterne og bagsiden. Dog bør du være opmærksom på, at det hårde hardcase cover ikke giver ligeså god beskyttelse ved stød som et bumper, grundet dets manglende evne til at absorbere energien.

iPhone cover

Af de tre populære covers nævnt tidligere er skins nu tilbage. Skins laves i folie af forskellig kvalitet alt afhængig af prisniveauet. Her er der, ligesom ved hardcases, mange muligheder for personalisering. Du kan få skins med træ look, carbon look etc. Skins beskyttelse er modsat de to andre koncentreret omkring hele telefonen (bortset fra skærmen), men da det er et forholdsvist tyndt beskyttelseslag er dette heller ikke det optimale type cover i forhold til stød. Til gengæld bibeholder det din iPhones smukke design.