Dårlig lugt i vaskemaskinen

Jeg oplevede for noget tid siden en rigtig dårlig lugt fra min vaskemaskine, både før og efter jeg havde vasket tøj. Det var en rigtig jordslået/kloak-agtig lugt. Det lugtede virkelig grimt og det indbød bestemt ikke til, at jeg vaskede tøj i den, da den dårlige lugt hang i tøjet efter det var vasket.

Efter megen søgen på Internettet, fandt jeg frem til, at den dårlige lugt højest sandsynligt skyldes snavs og bakterier, der sad i vaskemaskinens tromle. Jeg læste mig frem til, at man kunne bruge maskinopvask med klor til rengøring af vaskemaskinen, så det måtte jeg straks ud og anskaffe mig. Ifølge mine kilder kan man også bruge brun sæbe, men jeg valgte maskinopvask, da jeg kan bruge resten til opvaskemaskinen senere.

Jeg vaskede maskinen igennem nogle gange ved 60 grader med maskinopvask, men uden tøj. Til sidst sluttede jeg af med at vaske maskinen igennem ved 60 grader uden sæbe for at fjerne klorresterne. Og det virkede. Den grimme lugt er forsvundet, og jeg kan igen vaske tøj og føle, at det bliver helt rent.

Mit næste projekt bliver at afkalke vaskemaskinen. Jeg læste nemlig, at en børnefamilie, der vasker ofte, bør afkalke vaskemaskinen ca. en gang om måneden. Hvis vaskemaskinen er tilkalket, kan der sidde snavs og bakterier og gemme sig, og så opstår den dårlige lugt hurtigt igen. Til afkalkning er min vaskemaskine vil jeg bruge en mild citronsyre og vaske maskinen igennem ved 60 grader.

Lugter din vaskemaskine også dårligt, eller oplever du andre problemer, kan du finde masser af gode råd om både køb og vedligeholdelse af vaskemaskiner på  http://www.vaskemaskine-guiden.dk