Få mere for pengene med rulleskøjter, end med skøjter.

Danmark er jo ikke kendt som det store paradis for vintersport. Alligevel bliver der år efter år givet skøjter i julegaver rundt i de små stuer. Man kan måske retfærdiggøre det med at man i mange byer kan tage ind på torvet, hvor der er stillet en skøjtebane op, og bruge sine nye skøjter der. Men helt ærlig, det er jo kun maximun en uge eller to om året at man kan bruge sine skøjter.

Rulleskøjter er alternativ til skøjter.

Derfor vil jeg da anbefale at man hellere giver rulleskøjter i julegave, da man jo får dem brugt meget mere i løbet af året. Dem kan man jo bruge hele tiden (næsten), og der er mange flere steder hvor man kan bruge dem. Man behøver for eksempel ikke ud og finde en sø som er frosset til, før man kan løbe af sted. Med rulleskøjter kan tage dem på indenfor, og så ud af døren. Man kan bruge dem til meget mere end blot for sjov.

Rulleskøjter som transportmiddel.

rulleskøjter-som-transportmiddelHar man købt sig et par ordenlige rulleskøjter, så har man også et godt, billigt og miljøvenligt transport middel.

Og det holder dig oven i købt sund og rask. Du kan bruge det til at køre hen til toget eller bussen, hvor du ikke skal bruge tid på at finde en plads til din cykel. Det vil sige at du faktisk kan sove 5 min. længere om morgenen. Du kan også hoppe i din rulleskøjter og bruge dem når du skal i skole. Her kan du så rigtig blære dig med dine rulleskøjter, og de tricks du kan lave på dem.

Rent faktisk kan det være en fordel at bruge rulleskøjter som transportmiddel i størrer byer. Her er der ofte problemer med at finde parkeringspladser, der er tit kø og så kan man sikkert også komme hurtigere frem på rulleskøjter, da man jo kan skyde en genvej her og der.

Hvilken slags rulleskøjter skal man vælge

Der findes mange forskellige slags rulleskøjter, ligesom der findes mange forskellige løbehjul. Først og fremmest kan man vælge i mellem side by side rulleskøjter, og inliner rulleskøjter.

Forskellen er at ved side by side sidder hjulene ved siden af hinanden 2 og 2, og ved inliner sidder alle 4 hjul på en lige linje efter hinanden. Man kan også få rulleskøjter med store hjul, som er mere offroad og som for eksempel kan køre på brosten, hvorimod rulleskøjter med mindre hjul er til fladere stykker som cykelstier og længere stræk på lige landevej.

Man kan også få robuste rulleskøjter som er fremstillet til at lave stunts og tricks på. Disse er mest tænkt til skaterparker og steder der er lavet til den slags.

Her finder du de rigtig rulleskøjter

www.rollers.dk har de samlet et stort og varieret sortiment af rulleskøjter, og de er gerne behjælpelige med at finde de rigtige rulleskøjter som dækker netop dine behov til transport og leg.

Husk altid sikkerhedsudstyr!

Selvom du er habil på rulleskøjter vil jeg altid anbefale at du har hjelm og anden beskyttelse på når du suser af sted. I danmark er det ikke lovpligtigt, men være nu forsigtig, for som rulleskøjte løber er man sidestillet med gående i følge loven.

Det vil sige at man skal køre på fortov, gågade og fodgængerovergange. Så du ved aldrig hvornår der løber en kat ud foran dig, en cykel overser dig i et sving eller der ligger en sten som du ikke har set. Så er det altså bedre at hjelmen får en skramme, i stedet for at du får et hul i hovedet.

Kør forsigtigt, og ha’ det nu sjovt på dine rulleskøjter.