Tal en fagmand med, første gang du køber hus

Det kan være meget uoverskueligt at flytte fra en lejlighed til et hus. Hvor stort et hus vil man have? Hvad skal man kigge efter? Hvilken prisklasse går man efter? Osv. osv.

Der er rigtig mange faldgruber, når man er førstegangs huskøber. Derfor er det altid en god idé at have en fagmand med, når du skal ud og kigge på dit første hus. En fagmand kan hjælpe til at se, hvis der er noget i vejen med huset, som du ikke selv har evnerne til at opdage, med mindre du er uddannet håndværker

Hvis du ikke har en kompetent mand med ude og gennemgå huset grundigt, kan det i værste fald resultere i, at du, efter at have overtaget et hus, skal ud og investere i et nyt tag, nyt gulv eller måske nyt køkken. Man har hørt flere eksempler på folk, der har købt en dejligt hus, og har fået flyttet alle møbler på plads, og dagen efter bliver det regn- og stormvejr, og det begynder at dryppe fra taget, ned på loftet og ned gennem stuen.

Det er virkelig en uheldig situation, og her skal der bruges en masse kræfter i forhold til advokat osv. for at få medhold i, at taget var dårligt, før man købte huset. Så sørg for at få en kvalificeret tømrer, murer eller elektriker med ud og kigge på huset. På den måde kan du i hvert fald spare dig selv for en masse ubehagelige overraskelser efterfølgende.