Uhygge den 1. november kan alle lide

draculaGennem nogle år har vi taget den amerikanske højtid halloween til os, og rigtig mange små og mindre børn synes allerede nu til, at være mere end vilde med denne tradition. Det har også givet en masse butikker en masse ekstra omsætning, for i forbindelse med halloween skal der både købes græskar og halloweenudklædning. Kun i de store byer, er det ved at vinde mere og mere ind, at man går rundt hus til hus og laver trick or treat. Lidt i samme stil som fastelavn.

Mange steder holder de nu om dage halloween fester, både hos private og flere skoler er også begyndt på det. Her kombinere man hygge med uhygge, som begge dele er en del af halloween. Desuden tager mange halloween kostumer på til de fester, så de får det ekstra tvist som gør hele forskellen. Uden at have det på, er det ikke en rigtig halloween fest og den kommer nemt til at blive meget overfladisk og har ikke ret meget indhold.  Vil man selv holde en sådan en fest, er det bare at finde noget om det på nettet og så komme i gang med at planlægge det hele.

Faktisk er det ikke specielt voldsomt at holde sådan en fest, bare man beder alle tage halloween udklædning på, så er den mere eller mindre hjemme på grund af det. Husk endelige at der skal være en masse udskåret græskar uden for, for det skal blive perfekt. Man kan sige det er en form for prikken i´et at have dem stående. Hele huset skal også pyntes op, så det er i rigtig halloween stil med alt hvad det måtte indebære. Uden alt det, vil det ikke være en rigtig haloween, men alligevel en rigtig hyggefest man holder.

Halloween er en amerikansk tradition, der er kommet for at blive med mere og mere opbakning fra medierne år for år.